Ensamma mamman

Det var en gång en mamma och en pappa som flyttade in med sin familj i ett typiskt medelklassområde, där de flesta boende var dubbelarbetande, högutbildade karriärmänniskor. Åtminstone på ytan. För det visade sig ganska snart att när det kom till familj och barn var avsaknaden av fäder i det närmaste total. Där härskade kvinnorna och bara kvinnorna.

Varje morgon när pappan lämnade äldsta barnet på dagis gjorde han det i sällskap av en massa mammor. Varje eftermiddag när mamman satt med barnen i sandlådan gjorde hon det i sällskap av mammor. Papporna i området syntes inte till annat än en kort stund på lördagarna, då de i sällskap av sina fruar passade barnen i sandlådan.  De var som skuggfigurer som lämnade hemmet före soluppgången och kom hem igen efter mörkrets inbrott. Alla utom pappan...som kände sig lite ensam. Och mamman, tja hon var inte någon bullbakande typ som gillade att skvallra med de andra mammorna på gården, så hon visste knappt något om någon annan. Hon tröttnade till slut på sandlådslivet och sökte sig till andra föräldrar som ansåg att deras barn behövda båda sina föräldrar lika mycket.

Sensmoral: tro inte att den största jämställdheten frodas bland de mest välutbildade. Många gånger är det precis tvärtom...




Kommentarer
Postat av: Sofie

Hej!

hoppas ni haft en trevlig helg hittills...

jag har funderat lite runt det du skrev, känner både igen mig och inte...ska skriva mer imorgon...

KUL att du dragit igång bloggen!!!

Postat av: Indra73

Ja gör gärna det!

2006-11-20 @ 17:38:43
Postat av: Sofie

hej igen!

jag funderar en del på ditt inlägg...jag känner inte riktigt igen bilden.....jag har tvärtomerfarenheter....att välutbildade delar mer...men jag funderar på om det är en slump....det är ju mina vänner jag tänker på främst och jag kankse omdevetet valt mina vänner, inklusiv dig (och de valt mig?) för att vi tänker lika och är ganska feminstiska....kan ju vara sova.

jag har skrivt lite om det på min blogg och länkat till den så kankse vi kan få lite diskussion....

annars då....vi borde träffas snart!!!!!!!!

2006-11-20 @ 20:35:06
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Manon

Beror kanske på hur de är högutbildade? Hur de ser på karriär?

Bor också i ett område i Stockholm, villa, högutbildade människor men upplever inte detta utan snarare tvärtom, alla gör sitt bästa för att leva så jämlikt man kan.

Nej, det är ingen garanti med utbildning för hur jämlikt man lever men på grundval av andra områden jag känner upplever JAG dte som att där man är högutbildad OCH KARRIÄRmedveten - DÄR är det så!

Där jag bor gör de högutbildade och männen och kvinnorna sitt bästa för att inte överskrida 8 tim arbetsdag och dela lika.

Oj, så mycket "högutbildat" det blev...

2006-11-22 @ 07:36:03
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Indra73

Hmm, intressanta inlägg.

Manon, hur fanken lyckas de med att inte överskrida 8 timmars arbetsdag och ändå kunna hänga på i karriärsdrevet. Ser bara på min mans arbetsplats där han är lätt styvmoderligt behandlad eftersom han håller på sina 8 timmars arbetsdag, medan det outtalat förväntas att ahn ska jobba helst 10...

2006-11-22 @ 12:11:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback