Idag student...

42949-11



Dagen D är här igen! Skolans bröllopsdag. Alla är lyckliga, glada och firar att skolan ÄNTLIGEN är slut. Flickor i vita klänningar och pojkar i kostym. Och den vita mössan som en symbol på huvudet.
Minns själv hur underbart det kändes den där dagen. Hur fullständigt befriande det var. Aldrig mer skolbänken om man inte själv kände för det.

Femton år senare sitter jag i gymnasieskolan igen, fast denna gång för att jag valde det själv. Kanske är det så att en del av oss aldrig vill sluta skolan, även om det känns så den där speciella studentdagen då man står på en lövad vagn och skrålar "Fy faan va vi e bra"! För somliga av oss finns det något som drar oss tillbaka till den där miljön. Kanske känslan man får vid varje läsårsslut av fullständig lycka och glädje. Förlösande!

Mötte en elev i korridoren som hatat skolan varje dag av sin gymnasietid. En elev som jag bråkat med, tjatat och skällt på i tre års tid och som envist hävdat att den dagen han slutar gymnasiet ska han aldrig sakna en dag av den tid han spenderat här. Idag kom han rödgråten och i korridoren och brölade att han skulle saaaaakna mig, och saaaakna denna j-la fucking skola nått så sjukt.
Och så får man börja om. Jo det kommer att gå bra där ute. Du kommer att fixa det utan skolans hjälp. Det är bara just nu det känns lite läskigt och jobbigt. Ger mig fanken på att jag ser honom inom loppet av tio år som lärare på en skola i närheten...

Så sjungom studentens lyckliga dar och fy fan vad de är bra! Själv ser jag redan fram emot nästa års student

Long time no blogg

Long time no blogg



men nu har det äntligen börjat att ljusna på arbetet och jag har (believe it or not) tid över att skriva inlägg. Hm... något jag ska försöka fortsätta med. Annars har det varit lugnt det senaste halvåret. Inga större svängningar på det privata planet mer än insikten att storkillen börjar bli just...stor. Till hösten startar 6-års och skolan. Han läser och räknar av eget intresse och har lärt sig det helt själv med lite input från dagis (nej, var det en sak jag som språklärarmamma lovade mig själv så var det att INTE pusha barnen i den riktningen, so I'm not to be blamed!!)

På jobbfronten är det mer nyheter av det roliga slaget. Ska bli pedagogisk ledare för mitt arbetslag nästa år vilket inneburit en del klirr i lönekuvertet men framförallt på meritlistan. Massa fortbildning blir det också vilket jag hoppas ska bli en bra investering för framtiden.

Om två veckor börjar sommarlovet och då bär det av till danska västkusten och sedan Legoland. Storkillen har redan börjat tjata om sina maneter som han ska stoppa i en hink och ta med hem. Brrr...

Nej nu ska jag ta och ögna igenom några utredande uppsatser innan det är dags för lite solstekning på skolgården...